torstai 5. elokuuta 2010

Perushuoltoa

Tänään olen tehnyt perushuoltoa koirilleni. Ensin tein konetyöt Effille ja Leiskulle. Sitten leikkasin Effin, Leiskun, Pamelan ja Smirren kynnet. Tukan laitoin uudestaan kiinni Leiskulle ja Vennylle. Samalla nypin karvat Leiskun korvista ja putsasin Vennyn korvat. Mun kotona olevilla koirilla on todella harvoin korva- tai silmätulehduksia(en edes muista, milloin viimeksi). Näillä ei vielä ole kertaakaan ollut hiivaa korvissa. Tietty asun niin maalla, jolloin tartuntataudit ovat tosi harvinaisia. Mutta väitän, että osin tämä johtuu koirien oikeasta perushoitamisesta. Kun säännöllisesti perushoitaa koiraa, ei sille tule mitään ylimääräisiä tulehduksia. Ja kun ei höyrähdä mihinkään "ihmeellisiin" ruokinta-muoti-uutuuksiin tai anna "Mitä sattuu"-koiralle, niin eipä ne juuri mitään ihmeoireita jne. saakkaan.
Myös ns. stressitön elämä vaikuttaa asiaan todella paljon. Meillä ei koirat stressaa ja se näkyy niiden hyvinvoinnissa. Koiraa ei ole tarkoitettu siihen, että sen kanssa pädetään agilityssä, näyttelyssä tai tokossa. Onhan se ihanaa, kun ne pärjää erilaisissa ihmisten harrastuksissa, mutta itse koira ei itse niitä tarvitse. Koira on ihan onnellinen, kun se saa vaan olla mukana, pääsee lenkille ja perushoidetaan. Kaikki nämä harrastukset ovat vain ihmisen omia harrastuksia, jolloin ihmisen on itse nähtävä, milloin joku asia on koiralle liikaa.
Minä harrastan näyttelyitä ja myös se on koiralle tavallaan rasite. Terve (ja tervepäinen) koira kyllä kestää hyvin näyttelyt ja jopa nauttii niistä. Jos yhden koiran kanssa käy vaikka 10 näyttelyssä vuodessa (mikä on jo paljon), koira on vielä 540 päivää vuodessa ihan tavallinen kotikoira. Toivoisinkin uusille harmaille pennuilleni sellaiset tavalliset ja normaalit kodit, joissa koira hoidetaan ja sen kanssa ehkä harrastetaankin, mutta se ei olisi kenenkään pätemisen välikappale!

1 kommentti:

  1. Hei, Minulla on kaksi ja puolivuotias aprikoosi keskikokoinen YellowMellow-uros Banjo ja Moser-merkkinen trimmauskone. Teroitutin terän, mutta se ei sittenkään leikkaa koirani turkkia, ja sen vähän mitä leikkaa niin ärsyttää ihoa kovin, joskus melkein pikkuhaavoille. Mikä olisi YellowMellow-turkille sopiva trimmauskone ja mistä niitä saa?
    Yst. terv. Hannele
    J.K. Aivan ihanaluonteinen koira! Kiitoksia.

    VastaaPoista