sunnuntai 30. toukokuuta 2010

Viipurin koiranäyttely

Saimme tässä keväällä innoituksen lähteä Viipurin koiranäyttelyyn. Mukaan päätettiin ottaa koirista Veeti ja Ville, koska ne ovat eri väriset. Sitten keksimme, että joku narttukin mahtuisi mukaan ja kysyimme Maria. Mari innostui asiasta ja päätti lähteä Harman kanssa. Tässä vaiheessa kävi ilmi, että siellä jaetaan luokkasertit, joten Veeti laitettiin avo-luokkaan ja Ville valio-luokkaan. (Harma tietenkin valio-luokkaan). Kukaan ei oikeen tiennyt, tuleeko koirista Venäjän valioita, jos ne saa sertit. Ihmettelimme raja- ja näyttelyrokotuksia urakalla. Me ihmiset tarvitsimme tietenkin viisumit ja autolle piti täyttää tulliselvityksiä ja hankkia green card.

Viime lauantaina sitten suunnistimme Viipuriin. Lähdimme aikaisin aamulla, koska emme tienneet kauanko rajalla menee. Olimme varustautuneet monen tunnin odotukseen, mutta pääsimme läpi noin 40 minuutissa mennessä ja tullessa. Koirien papereita ei kukaan kysynyt.

Löysimme näyttelypaikan helposti kartan avulla. Pystytimme teltan, koska emme uskaltaneet luottaa aikatauluihin. Aikatulun mukaan villakoirat arvosteltiin vasta klo 17.30. Niinhän siinä kävi, että tuomari oli aikataulusta 1,5 tuntia myöhässä, joten vietimme koko päivän odotellen kehän alkua. Onneksi ole kaunis aurinkoinen sää! Muut villakoirat saapuivat vasta noin klo 16.-17.00. Tuntui, että tuomarille tuli lopuksi vähän kiire. Kun Ville oli arvosteltu viimeisenä, niin tuomari vain sanoi minulle, että Veeti on best male. Ketään muuta urosta ei enää otettu kehään. "Paras narttu"-kehä sentään pyöri, mutta siitä tiedämme vain voittajan, joka oli venälänen aprikoosi narttu. Siitä tuli sitten ROP ja Veetistä VSP. Tässä vaiheessa emme vielä tienneet, oliko koiramme saaneet sertiä tai edes laatua excellent. Jännitimme niitä sertejä ja odottelimme papereita. Niistä vasta näimme, että kaikki olivat saaneet sertin! Valioasiaa on selvitetty ja kuulemma juuri tästä Viipurin näyttelystä tulee yhdellä sertillä Venäjän valioksi, jos on jo Suomen muotovalio. Nyt meillä on siis 3 uutta Venäjän valiota! Tosin vielä vahvistusta vailla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti