perjantai 2. lokakuuta 2009

Tassujen ajaminen ja kynnen leikkuu

Olen ollut syyslomalla ja roudannut polttopuita eli klapeja sisään liiteriin. Koirat olivat ulkona iltapäivän. Jostain syystä kaksi aprikoosia ja yksi valkoinen olivat muuttuneet mustajaloiksi!
Missälie pellolla olivat kaivaneet. Syksy tuo villakoiran omistajalle lisätöitä-kannattaisi ajaa edes käpäläkarvat, niin se vähän jeesaa. Käpälien ajamisessa täytyy muistaa ajaa varpaanvälit ja tassun pohjat. Se on siksikin hyvä, että tassun pohjaan tai varpaiden väliin ei silloin jää kosteutta. Kosteus voi aiheuttaa tulehdusta, jos koira on herkkäihoinen. Eli, jos koirasi esim. nuolee tassuja ja varpaiden välit punoittavat tai ovat jopa "puruiset", kannattaa pitää käpäläkarvat mahdollisimman lyhyinä. Vaikka karvan ajelu toisaalta saattaa aiheuttaa kutinaa, jonka vuoksi koira nuolee tassujaan, niin kutinasta pääsee eroon laittamalla jotain perusvoidetta tai esim. Bepanthenia. Tassut kannattaa pitää puhtaina ja kuivina ja se onnistuu vain, jos käpäläkarvat ajetaan säännöllisesti.
Kun käpäläkarvat ajelee näkee myös kynnet ja ne ovat liian monella koiralla aivan liian pitkät. Mikähän siinä on, että ihmiset eivät pidä huolta kynsistä? Kaikenmaailman leluja jne. koirille ostetaan, mutta kynnen leikkuuta suorastaan vältellään. Koira vaan syliin ja kynnet lyhyeksi. Ei haittaa, vaikka joskus tulisi verta, ei se koira siihen kuole. Jos kynnet ovat liian pitkät, koiran tassu on väärässä asennossa ranteeseen, sääreen ja lopulta koko jalkaan nähden. Ei ihme, jos koira on kipeä! Varsinkin, jos kannuskynsi vielä kiertyy ihoon kiinni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti