torstai 29. huhtikuuta 2010

Mukavan terve koira

Pamela on kohta vuoden vanha. Kasvattajana on tietysti mukavaa, että se vaikuttaa erityisen terveeltä koiralta. Sillä ei ole ollut yhtään korva- tai silmätulehdusta eikä mitään muutakaan. Tosin sitä ei ole vielä silmä- eikä polvitarkastettu, että toivottavasti en nyt kehu turhaan ;)!
Toisaalta koirani ei sitten taida olla erityisen herkkä saamaan tulehdussairauksia. Pamela on ajateltu jalostuskäyttöön, mutta se on vielä niin nuori, ettei jalostusasiat ole vielä ajankohtaisia.

Ainoa kotonani ollut koirani, jolla on ollut iho-oireita oli Luxi. Luxilla epäiltiin kaikenmaailman matoja ja allergioita, mutta sillä oli munuaisen vajaatoiminta. Se voi aiheuttaa mm. iho-oireita.
Kun Luxi sai oikean diagnoosin, lääkkeet ja ruokinnan, se pärjäsi pitkään oikein hyvin ja elikin sitten 10-vuotiaaksi. Luxia ei koskaan käytetty jalostukseen. Joskus koiran sairaus tulee ilmi vasta sen jälkeen, kun koiraa on jo ehditty käyttää jalostukseen. Se on harmillista. Kaikkia sairauksia ei voi testata etukäteen, vaan ne joko tulevat ilmi tai eivät tule.

1 kommentti:

  1. Täältä löytyy yksi YM kasvatti, jolla valitettavasti iho-oireita. Meillä ollaan sisäpölyille allergisia, nyt kyllä huomaa että ulkopölytkin vaikuttavat vaikkei niitä allergiatesteissä todettukaan. Onneksi ollaan pärjätty ilman kortisonia, siedätyshoito meneillään. Hyvin on tehonnut. Takana vain yksi korvatulehdus ja tassutulehdus. Iho onneksi pysynyt rapsuttelusta huolimatta hyvänä. Oikeat turkin hoitotuotteet ovat tärkeitä.

    VastaaPoista